ADYÜ’de Diş Hekimleri Günü ve Ağız Diş Sağlığı Haftası Etkinliği Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Ağız Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde kutlama programı gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi M. Vehbi Koç Konferans Salonundaki etkinliğe; Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Ebubekir İnan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek, Fakülte Başhekimi Prof. Dr. Mahmut Koparal, Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Savaş Sağmak, Doç. Dr. Abdulsamet Tanık, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Savaş Sağmak’ın açılış konuşması ile başladı.

Konuşmasında; Diş Hekimliği mesleğinin tarihçesinden bahseden Dr. Öğretim Üyesi Sağmak, 6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybeden diş hekimlerine ve öğrencilere Allah’tan rahmet diledi.

Sözlerine 6 Şubat depremlerinde vefat eden diş hekimlerine ve öğrencilere rahmet dileyerek başlayan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek ise, Diş Hekimliği hakkında bilgiler vererek, mesleğin tarihçesinden bahsetti.

Prof. Dr. Çiçek konuşmasında, ağız ve diş sağlığının önemine vurgu yaparak, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş ise, diş hekimliği mesleğinin toplum nezdindeki değeri ile ağız ve diş sağlığının insan sağlığı üzerindeki öneminden bahsederek,

“Ağız, sindirim kanalımızın başladığı ilk yerdir. Ağız ve diş sağlığının bozulması bildiğiniz üzere birçok hastalığa sebebiyet vermektedir. Bu bakımdan sağlıklı bir yaşam "ağız ve diş sağlığına” dikkat edilmesiyle mümkün olmaktadır. Dişlerin, sindirim sistemini başlatmasının yanında konuşmada ve estetikte de önemli bir rolü vardır. Biliyorsunuz ki; eksik dişleri olan kişiler bazı sesleri çıkaramayabilirler. Dolayısıyla diş sağlığının bozulması, vücudun diğer organlarını etkilemekle birlikte; kalp, böbrek ve eklem yapılarında ciddi enfeksiyonlara sebebiyet verebilmektedir. O zaman, diş sağlığı insan vücudundaki tüm rahatsızlıklara sebebiyet verebilen sağlığımız için büyük öneme haiz bir konudur.” dedi.

Diş Hekimliğ Günü ve Ağız Diş Sağlığı Haftası gibi özel günlerin kutlanmasının iki temel amacı olması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Keleş, “Birincisi, toplumu ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirmek, ikincisi ise diş hekimlerimizin sorunları ile ilgili istişare edilmesi konusunda hatırlatıcı misyonu yönünden oldukça önemlidir. Diş hekimlerimizin toplum nezdinde ağız ve diş sağlığının öneminden bahsetmesi gerekiyor. Burada, diş hekimlerimize çok önemli görevler düşüyor. Mesela, diş sağlığı konusunda çeşitli projeler hazırlanabilir. Özellikle, kırsalda diş bakımının nasıl yapılması gerektiğini ve yapılmadığı takdirde ne gibi sağlık sorunlarının gün yüzüne çıkabileceğinden bahsetmemiz gerekiyor. Ağız ve diş sağlığının öneminin toplumumuzun hafızasına kazımak zorundayız. Bu özel gün hasebiyle tüm diş hekimlerimizin Diş Hekimleri Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, tüm vatandaşlarımıza sağlık dolu, güzel günler diliyorum.” şeklinde konuştu.

Program, konuşmaların ardından gerçekleştirilen pasta kesimi ile son buldu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.